ZINK, LOOD & KOPERWERK


Onderhoud, renovatie en aanleg van zinkwerk en loodwerk

U kunt bij ons terecht voor zowel de aanleg en renovatie als het onderhoud van de zinken en loden elementen op uw dak. Veel mensen kiezen ervoor om bij het aanleggen of renoveren van het zink- en loodwerk ook direct het dak onder handen te laten nemen, om kosten te besparen. Dit hoeft echter niet: wij kunnen ook losse loden of zinken onderdelen vervangen of indien mogelijk repareren. Ook kunnen wij voor u de dakgoten reinigen.

Heeft u last van een lekkage? Dan raden wij aan hier zo snel mogelijk iets aan te laten doen. Bel ons direct op +31653544849Dan komen wij zo snel mogelijk uw dak repareren om verdere schade te voorkomen.

Zinkwerk 

Het dak is een belangrijk onderdeel van uw huis of bedrijfspand. Door de vele weersinvloeden die het moet verdragen is slijtage of beschadiging onontkoombaar. Invloeden als wind, neerslag, kou en warmte zorgen ervoor dat er aan het dak of de dakgoot regelmatig werkzaamheden uitgevoerd moeten.

 

Wij verrichten het totale pakket aan werkzaamheden op het gebied van dak en zinkwerk. Wij voeren onze werkzaamheden uit voor bedrijven en particulieren, nieuwbouw en renovatie. Ook is zink een materiaal dat volledig recyclebaar is en een zeer lange levensduur heeft.

 

Naast dakbedekking verzorgen wij ook het plaatsen, herstellen of vervangen van zinken, koperen en kunststof dakgoten. Wij beschikken over de machines en kennis om materialen als koper, zink en lood op traditionele wijze te bewerken.

Loodwerk 

Lood is een ontzettend duurzaam product wat relatief eenvoudig is om te bewerken en in vormen te ‘drijven’. De oude romeinen gebruikten het al voor hun waterleidingen. Dat weten we, omdat deze leidingen tweeduizend jaar later nog steeds intact zijn! Bovendien hoeft lood nooit te worden weggegooid: het kan volledig gerecycled worden.

Bij daken wordt lood voornamelijk gebruikt bij de schoorsteen en de overgangen van het dak naar de muren. Deze stukken lood worden loodslabben genoemd. Ook de nok wordt vaak afgewerkt met lood. Wij werken meestal met 18-ponds, 20-ponds of 25-ponds lood.