LEKKAGE

Heeft u een lekkage aan uw dak in Alkmaar, Amsterdam en omgeving? Of vermoedt u dat uw dak lek is, maar weet u het niet zeker? Dan bent u bij Schouten dak & zink aan het goede adres. Hieronder leest u hoe u een lek dak kunt herkennen, wat de oorzaken zijn en hoe u er direct iets aan kunt laten doen door een dakdekker met meer dan 15  jaar ervaring.

Wij adviseren mensen altijd zo snel mogelijk een reparatie te laten uitvoeren door een professionele dakdekker. Bel ons dus direct op +31653544849 voor telefonisch advies op maat. Indien nodig komen wij dezelfde dag nog uw dak repareren.


Hoe een lek dak herkennen?

Wanneer er stevige buien over het land trekken en u merkt dat het binnen ook aan het regenen is, dan is het wel duidelijk: uw dak is lek, en goed ook. Op het moment dat er daadwerkelijk water uw woning binnen sijpelt, hebben we te maken met een serieuze lekkage die behoorlijk geëscaleerd is. Gelukkig zijn er manieren om in een eerder stadium een lekkage te herkennen:

 • De ruimte onder het dak voelt klam aan. Dit wordt veroorzaakt door de verhoogde luchtvochtigheid onder het lekke dak.
 • Vochtplekken aan de binnenkant van het dak, eventueel met schimmelvorming.
 • Vochtige muren, te merken aan loskomend behang of kringen op de verf.

Wat is de oorzaak van een lekkend dak?

De meest voorkomende oorzaak van een lek dak is een gebrek aan onderhoud, maar ook stormschade (afgewaaide pannen) kan een lekkage veroorzaken. Wanneer een dak niet regelmatig onderhouden wordt, kunnen onder meer de volgende problemen ontstaan die ervoor zorgen dat uw dak niet meer waterdicht is:

 • Loszittende, gebarsten of afgewaaide pannen
 • Scheuren in de loodslab bij de schoorsteen of dakkapel
 • Verstopte dakgoten en hemelwaterafvoer, waardoor water op het dak blijft staan
 • Scheuren in de bitumen dakbedekking of loszittende naden

Dak laten repareren door een ervaren dakdekker

Bij lekkages adviseren we mensen altijd om het dak zo snel mogelijk te laten repareren. Een lek dak repareert immers zichzelf niet en blijft dus lek. Sterker nog: door het probleem niet aan te pakken wordt het alleen maar erger (en de nodige reparatie dus duurder). Zo kan hemelwater onder de bitumen toplaag niet weg en zal daar voor veel ellende zorgen, zoals:

 • Een loslatende toplaag, waardoor het lek groter wordt
 • Aantasting van de (houten) onderlaag en isolatie, waardoor kans op houtrot ontstaat
 • Vocht- en schimmelvorming in plafonds en muren

Blijf dus niet zitten onder uw lekke dak, maar kom in actie. Laat uw dak repareren door een specialist van Schouten dak & zink. Hiervoor kunt u ons altijd bellen.

Indien het echt een noodgeval betreft, komen wij dezelfde dag nog langs voor een noodreparatie.

Uw dak lekkage laten repareren

Als geen ander staan wij voor vakwerk. U krijgt van ons dan ook tien jaar garantie op de reparatie van uw dak. Verder vinden we het erg belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Daarom krijgt u van ons een uitgebreide offerte, waarin wij tot in detail beschrijven hoe wij te werk zullen gaan en hoe wij tot alle kosten komen. 

Bel ons op 0653544849 of mail naar info@schoutendakenzink.nl

 

 • Spoedgeval? Dan komen we direct
 • Geen noodgeval? Dan komen we zo snel mogelijk bij u langs voor een inspectie en lekdetectie
 • U krijg van ons een gratis en vrijblijvende offerte